Skapa ett trivsamt antikt inrett hus

Inredning handlar mycket om att skapa och förmedla en känsla. Framför allt brukar de flesta vara ute efter hemtrevnad och...

< >

Skapa ett personligt hem med antikinredning

Nuförtiden är det mycket trendigt att satsa på ett personligt inrett hem. Många har tröttnat på billiga och massproducerade produkter för inredning och vill hellre sticka ut från mängden. Andra ser mycket på inredningsprogram på TV och blir helt enkelt inspirerade. Särskilt populärt är det med antikinredning.

Antikviteter uppfattas som äkta och genuina jämfört med moderna inredningsprodukter, som inte sällan är masstillverkade i en stor fabrik borta i Asien. Dessutom är antikviteter ofta handtillverkade av personer med fantastisk yrkesskicklighet och kan ha en lång och spännande historia.

De som ser på gamla filmer eller TV-program om inredning har garanterat stött på flertalet goda exempel på antikinredning. Ofta chockas man över hur värdefulla vissa antika objekt kan vara, när en kunnig expert lämnar en värdering eller man ser försäljningspriset efter en auktion. Svaret på varför är relativt enkelt. Vackra antika föremål är mycket åtråvärda, samtidigt som antalet exemplar av olika antika föremål ofta är tämligen begränsade. Priset bestäms av utbud och efterfrågan och när utbudet är sparsmakat, men efterfrågan mycket stor, inser man varför antika inredningsobjekt kan vara väldigt dyrbara. Antikinredning går inte sällan i arv från generation till generation.

Det finns väldigt stora variationsmöjligheter när det gäller antikinredning, inte minst för att det täcker in hela människans moderna historia. Det kan vara allt från 1700-tal och 1800-tal till produkter från olika tidsperioder på 1900-talet, såsom 30-talet och 70-talet. Med ett sådant tidsomfång inser man att antalet olika stilar och inredningsprodukter är i det närmaste obegränsat. Det kan vara maffiga speglar, praktfulla skåp och andra antika möbler, eller modernare företeelser som exempelvis sjuttiotalslampor eller fotokonst.

För att återknyta till inledningen om det personliga hemmet, ger antikinredning otroliga möjligheter att fånga den där personliga inredningen som är så hett eftertraktad. Letar man bara tillräckligt noga är det nästan omöjligt att inte hitta passande antikviteter. Problemet kan vara att ha råd att köpa in dem, men en investering i antikinredning kan ge en oanad känsla av hemtrevlighet!

Comments are closed.