Skapa ett trivsamt antikt inrett hus

Inredning handlar mycket om att skapa och förmedla en känsla. Framför allt brukar de flesta vara ute efter hemtrevnad och...

< >

Vad bör man tänka på inför val av badrumsinredning?

Kanske ska du renovera ditt badrum och behöver ny badrumsinredning eller har du bara tröttnat på den gamla badrumsinredningen? Det finns mycket man bör tänka på innan man köper sin badrumsinredning , framförallt finns det saker man måste ta hänsyn till.

bathroom-1085991_1280
Steg 1 är att kolla upp mått. Hur stort/litet är badrummet och var är tanken att badrumsinredningen ska vara. Det hade varit tråkigt om sakerna inte fick plats när man väl har bestämt sig för vad man vill ha.

Steg 2 Vilken still och funktioner vill du att din badrumsinredning ska ha? Kanske ett högskåp, bubbelbadkar eller vilken färg eller träslag ska badrumsinredningen ha.

Steg 3 Planera! Vissa saker är beställningsvara och kan ta några veckor innan det kommer. När du blir intresserad av en produkt, kolla då upp hur långtid det tar innan du får den. Det kan även vara så att det blir skadat i transporten till dig eller att det blir förseningar i produktionen.

Nu till lite tips.

  • Har du ett litet badrum är det bra med ljusa färger på allt från kakel till badrumsinredningen.
  • Speglar gör att badrummet ser större ut. Kanske kan du slå två flugor i en smäll genom att sätta in ett spegelskåp där du både får förvaring men även en spegel.
  • Om du tycker om färg kanske du gärna vill har ett rött skåp i din badrumsinredning men kom ihåg att man snabbt kan tröttna på en färg. Istället är ett tips att använda färgglada handdukar och växter som en färgklick i badrumsinredningen.
  • Förvaring är oftast väldigt viktigt, du ska få plats med både handdukar, schampoflaskor och småsaker som tandborste och topsar. Har du inte så mycket plats så kan ett bra val vara att ha underskåp under vasken och ett överskåp med spegel. Har du däremot ett stort badrum som du vill fylla ut med badrumsinredning är förvaring oftast välbehövligt. Du kan ha en bänk med korgar under, eller varför inte ett stort skåp där du får plats med alla handdukar.

Det finns hundratals tips och trix för att hitta rätt badrumsinredning. Alla vill ha olika och behoven är olika men ett sista tips, ta den tid du behöver för att hitta vad som passar dig och dina behov inom badrumsinredning.

Comments are closed.