Skapa ett trivsamt antikt inrett hus

Inredning handlar mycket om att skapa och förmedla en känsla. Framför allt brukar de flesta vara ute efter hemtrevnad och...

< >

Bilhandel i Sverige

Bilarna utvecklas hela tiden och har gått från att vara motorstyrda färdmedel till att mer eller mindre vara datoriserade. Tekniken går framåt för varje år och självkörande bilar kommer allt mer, något som lät som en fantasi för bara några år sedan. Flera märken, bland annat Audi, jobbar hårt med att utveckla tekniken inom självkörande bilar och med sin nya Audi A8 är de på god väg.

Elbilarna är också på stark frammarsch och det märks tydligt i trafiken där fler och fler elbilar syns.

Tekniken överlag blir mer avancerad på bilarna och funktioner som att kunna kommunicera med sin bil via telefonen ses nästan som en självklarhet. Funktioner som att starta motorvärmaren på distans har blivit en ovärderlig funktion för vissa bilägare under kalla vintermorgnar.

I Sverige, Volvo-landet nummer ett, är det naturligtvis dessa bilar som är de allra mest populära. Och inte bara för att de är svenska, utan för att de är säkra bilar som genuint uppskattas av sina förare. Cirka 20 % av alla bilar som säljs i Sverige är av Volvo-märke, tätt följt av franska Renault som kommer upp i 15 %. Nummer tre på listan över populära bilar i Sverige är BMW, som följs av de tyska kollegorna Audi och Mercedes. Därefter kommer de asiatiska bilmärkena Kia, Toyota, Hyundai och Nissan.

Är man själv på jakt efter en ny bil finns det ett stort utbud hos flera bilhandlare i Växjö bland annat.

Då bilar orsakar en hel del utsläpp av koldioxid är frågan om miljön ständigt aktuell i samband med bilar. Nya förslag från regeringen innebär att de mer miljövänliga bilarna ska gynnas medan de äldre modellerna ska få höjd avgift. Att ha en elbil ska gynnas enligt regeringen samtidigt som skatten för fossila bränslen höjs. Bilar som drivs av diesel får dessutom ett extra tillägg av både skatt och miljöavgifter. Detta skulle alltså innebära höjd skatt för nio av tio personbilar.

Comments are closed.