Skapa ett trivsamt antikt inrett hus

Inredning handlar mycket om att skapa och förmedla en känsla. Framför allt brukar de flesta vara ute efter hemtrevnad och...

< >

Fönsterfabriken

I varje hus, gammalt som nytt, finns fönster. Alla vet säkert att fönster håller bland annat regn, kyla och fukt borta från att komma in i husen. Går du till en fönsterfabrik och köper ett nytt fönster. kanske du passar på att fråga hur ofta du ska byta det. Risken är då stor att svaret du får är: så ofta du kan. Det finns tre kategorier som kan tala om för dig när du ska byta dina fönster.

Funktion

Om du märker att värmeräkningen drar iväg även om det är kallt i huset är det en bra idé att se över dina fönster. Att byta fönstret är ibland inte det bästa alternativet. I bland räcker det med att bara byta glaset i fönstret eftersom det kan vara det enda som är sönder. Har du tagit över eller köpt ett gammalt hus som behöver renovering, är att byta hela fönstret prio ett. Anledningen till detta är att ett övergivet hus inte får samma underhåll som bebodda hus. Fönstren har stått emot vädret under alla årstider och har med tiden brutits ner. Läs mer om Smarta fönster hos Fönsterfabriken – smartafonster.se

Kostnad

Din ekonomi berättar oftast för dig om du kan byta fönster. Att byta hela fönstret är dyrt och om det skulle visa sig att det bara är glaset det är fel på, är det mycket billigare att byta glaset. Det finns fönster i många prisklasser och utseende. Åk till din närmaste fönsterhandlare för rådgivning kring just ditt fönster.

Kvalité

Har du köpt ett nytt hus och känner att du inte trivs med de fönster som du har, kan du byta ut dessa. Kanske vill du bygga om en vägg och sätta in större, alternativt mindre fönster. Om du inte har råd och fönstren är i bra skick, kan det vara en bra idé att låta fönstren vara ifred och vänta tills du verkligen har råd med att byta fönster.

Comments are closed.