Skapa ett trivsamt antikt inrett hus

Inredning handlar mycket om att skapa och förmedla en känsla. Framför allt brukar de flesta vara ute efter hemtrevnad och...

< >

Antika inredningsdetaljer

Genom att leta efter genuina och vackra antika möbler och inredningsdetaljer regelbundet kan man hitta riktiga guldkorn. Både passion och tid kan krävas, men det kan man få igen tusenfalt. Känslan av att bo i ett originellt hus, där man känner historiens vingslag, kan vara i det närmaste oslagbart.

Samtidigt ska man inte sätta alltför stor press på sig själv. Hela huset behöver inte inredas antikt. Det kan räcka med en eller två antika möbler, en lampa och kanske en ljusstake och plötsligt har man en helt nya känsla i huset. Experter rekommenderar ofta att man vågar lita på sin egen smak. Alltför många människor tvivlar på sig själva och går mest runt och oroar sig för vad andra ska tycka, men det blir komplicerat att hitta sin egen inredningsstil om man enbart lyssnar på andra.

Att blanda gammalt med nytt kan ge oanade resultat. Ingen annan ska bestämma vad som är rätt eller fel för ens eget hus. Vill man satsa på rejält med utsmyckningar, ska man helt klart ta steget. Föredrar man ett simplistiskt inrett hem, då ska man istället satsa på det. Att inreda antikt hjälper i båda fallen, då det har funnits så många olika stilar genom åren. Det handlar bara om att hitta något som passar till ens egen dröminredning.

Det är lätt att bli så fäst vid sina antika föremål att man väljer att låta dem gå i arv till nästa generation. Vill man istället sälja sin inredning har många antikviteter ett fantastiskt bra andrahandsvärde. Ofta ökar de ju till och med i värde med tiden. Nuförtiden är intresset för antikviteter rekordstort.

Antikt är ett pålitligt sätt när man vill skapa en individuell stil, men samtidigt måste man utgå från sina personliga behov. Spenderar man exempelvis väldigt mycket tid i ett särskilt rum, varför inte se till att det rummet blir något alldeles extra? Ytterligare en antik detalj som piffar upp ditt hem är granitkeramik. Granitkeramik fungerar till olika delar av ditt hem. Det har blivit väldigt populärt att använda granitkeramik till badrum och även till golv runt om i huset. Sen finns det förstås ny granitkeramik som ser gammal ut. Detta är föredra för bibehålla den antika känslan.

Å andra sidan glömmer många bort vissa delar av huset. En plats som ofta blir bortglömd är hallen, vilket är synd då det är den första delen av huset man möts av efter en jobbig arbetsdag och även den första delen av huset som gäster ser. Inreder man hallen med lite vackra antikviteter kan man mötas av en hemtrevligare syn och även direkt ge ett härligt intryck till gäster som kommer på besök.

Comments are closed.